Skip to main content

Zwangerschapsverlof is een speciale tijd voor aanstaande moeders, en het geven van een passend cadeau kan een prachtige manier zijn om je steun en vreugde als collega of werkgever te tonen. Of je nu zoekt naar iets unieks, iets betaalbaars of gewoon iets dat vanuit het hart komt, in deze blog helpt Mijn Baby Buikje jou om het perfecte zwangerschapsverlof cadeau te vinden voor je collega of werknemer.


Bijzondere cadeaus voor een onvergetelijk zwangerschapsverlof
Originele cadeau-ideeën voor bevallingsverlof
Praktische en nuttige geschenken
Goedkope gifts voor het verlof

bevallingsverlof cadeaus

Bijzondere cadeaus voor een onvergetelijk zwangerschapsverlof

1. Een professionele zwangerschapsmassage

Een cadeaubon voor een zwangerschapsmassage kan een welkome verlichting bieden van de fysieke ongemakken van de zwangerschap en is een specifieke vorm van massage die is aangepast aan de behoeften en comfort van zwangere vrouwen. Een massage kan o.a. zorgen voor een verlichting aan lichamelijke ongemakken, stressvermindering en verbeterde slaapkwaliteit.

zwangerschapsmassage

2. Een babymoon trip

Organiseer een ontspannend weekendje weg voor de aanstaande moeder en haar partner, als een kans om te ontspannen voordat de baby arriveert. Voor een babymoen moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met de gezondheid en het welzijn van de zwangere moeder. Een leuke bon voor een overnachting kan al zeer op prijs worden gesteld.

Babymoon trip

3. Een 3D zwangerschapsbeeldje

Een 3D zwangerschapsbeeldje is een unieke en blijvende herinnering aan de zwangerschap. Middels de 3D-scantechniek wordt een beeldje gemaakt die 100% identiek is aan het zwangere lichaam. Het cadeau is met name een aanrader voor vrouwen die tussen de 32 en 37 weken zwanger zijn. Precies rond de tijd van zwangerschapsverlof kan er een afspraak worden gemaakt. Als werkgever of collega is het leuk om een cadeaubon te geven.

Tip: Bekijk ook onze top 15 cadeaus voor een zwangere vrouw, vriendin of dochter.

3D zwangerschapsbeeldje

Originele cadeau-ideeën voor bevallingsverlof

4. Een online cursus of workshop

Over het algemeen kunnen cursussen over babyverzorging, borstvoeding en andere ouderlijke taken ouders helpen zich beter voor te bereiden op het ouderschap en zich zelfverzekerder te voelen bij de zorg voor hun baby. Daarbij krijgen ze praktische tips, worden vragen beantwoord en komen ze in contact met andere aanstaande ouders.

cursus of workshop

5. Een fotoboek voor baby herinneringen

Een mooi vormgegeven fotoboek waarin ze de speciale momenten van haar baby kan vastleggen. Het is een persoonlijk en dierbaar aandenken dat kan worden gekoesterd en gedeeld gedurende vele jaren.

fotoboek voor baby herinneringen

6. Cadeaubon voor een spa of manicure

Een leuk idee om de moeder te verwennen en perfect klaar te maken voor de komst van de baby. Een spa-dag of een manicure kan mede zorgen voor ontspanning, het verminderen van zwangerschapskwaaltjes, het verbeteren van het zelfbeeld en voor stressvermindering. Met een dagje spa heeft de toekomstige moeder echte tijd voor zichzelf.

cadeaubon voor een spa

7. Newborn shoot

Voor de collega is het leuk om na de geboorte van de baby (3-12 weken) een newbornshoot te doen. De ouders met pasgeboren baby gaan samen op de foto om dit bijzondere moment vast te leggen. Het is ook mogelijk om een ouder en kind beeldje te maken met de 3D scan. Hier kun je als werkgever of samen met collega’s een mooie cadeaubon voor geven.

Newborn shoot

Praktische en nuttige geschenken

8. Een luxe zwangerschapskussen

Dit kussen biedt ondersteuning voor de buik en rug tijdens het slapen, wat essentieel is voor comfort tijdens de zwangerschap. Een zwangerschapskussen is geen must, maar kan zorgen voor een verbeterde slaapkwaliteit, het verminderen van drukpunten, stressvermindering en kan het ondersteuning bieden bij het geven van borstvoeding.

zwangerschapskussen

9. Een luiertaart

Een luiertaart is niet alleen een praktisch cadeau, maar het staat ook leuk als decoratie tijdens het zwangerschapsverlof. Het combineert nuttigheid met creativiteit en kan een geweldige aanvulling zijn op elke babyshower of gelegenheid om de geboorte van een baby te vieren.

Luiertaart

10. Een abonnement op een baby magazine of- website

Een abonnement op een baby magazine is een nutte bron van informatie, ondersteuning en inspiratie voor de aanstaande ouders. Ook kan het helpen bij het voorbereiden op en het genieten van de reis van het ouderschap. Een echt doordacht en praktisch geschenk tijdens deze bijzondere fase van het leven.

baby magazine

11. Cadeaubon voor babyartikelen

Altijd goed een bon om babyartikelen te kopen. Het geven van een cadeaubon voor babyartikelen is een praktische en doordachte manier om aanstaande ouders te ondersteunen en hen de vrijheid te geven om zelf de babyproducten te kiezen die ze nodig hebben.

Cadeaubon voor babyartikelen

Goedkope gifts voor het verlof

12. Persoonlijke verzorgingsproducten

Een verzorgingsset met natuurlijke ingrediënten kan rustgevende momenten bieden. Denk aan een zachte bodylotion, geurige badolie of een voedende buikbalsem speciaal voor zwangere vrouwen. Het kiezen van producten met natuurlijke ingrediënten zorgt voor een veilige en zachte verzorging tijdens deze speciale periode.

persoonlijke verzorgingsproducten

13. Inspirerende boeken

Een goed gekozen boek kan wonderen doen voor de geest. Kies voor een boek dat gaat over de reis van het moederschap, positieve opvoeding, of zelfzorg om inspiratie en ontspanning te bieden tijdens het verlof. Biografieën van inspirerende vrouwen of zelfhulpboeken over het vinden van balans en geluk kunnen ook zeer welkom zijn. Deze boeken bieden niet alleen een rustgevend tijdverdrijf maar kunnen ook waardevolle inzichten en nieuwe perspectieven bieden aan de nieuwe moeder.

Inspirerende boeken

14. Babyboekjes

Kleurrijke en interactieve babyboekjes zijn een uitstekend cadeau voor zowel ouder als kind. Ze zijn niet alleen ideaal voor de vroege ontwikkeling van het kind door het stimuleren van de zintuigen zoals zicht en gehoor, maar bieden ook een kostbare gelegenheid voor ouders om banding tijd met hun baby door te brengen. Zoek naar boekjes met verschillende texturen, piepgeluiden, en spiegeltjes om de nieuwsgierigheid en ontwikkeling van de baby te stimuleren. Voorleesboekjes met rijmpjes en eenvoudige verhalen zijn perfect voor het slaapritueel en creëren mooie momenten van samenzijn.

babyboekjes

15. Zwangerschapsdagboek

In de 9 maanden durende periode gebeurt er veel met moeder en baby. Leuk dus om als collega of werkgever aan te moedigen om deze momenten op te nemen in een dagboek. De gedachten afschrijven kan daarbij helpen bij de stressvolle periode. Ook is er aan het begin ruimte voor een persoonlijke tekst van het hele team op kantoor.

zwangerschapsdagboek

Maak van jouw zwangerschap een tastbare herinnering

Wil jij de zwangerschap vastleggen met een tastbare herinnering? Kijk dan eens naar onze 3D zwangerschapsbeeldjes! Deze beeldjes zijn 100% identiek aan je eigen lichaam. Door het gebruik van de meest geavanceerde 3D scantechniek, kunnen wij voor het mooiste en gedetailleerde resultaat zorgen, en dat voor een betaalbare prijs. Een prachtig 3D beeldje voor jou, samen met jou!

Zwangerschapsbeeldjes
Maak hier je afspraak