Skip to main content

Het vinden van het perfecte cadeau voor een babyshower kan een uitdaging zijn. Of het nu gaat om een kraamfeest, babyborrel of een geboortefeest, je wilt iets speciaals en unieks geven dat zowel de ouders als de baby zal verblijden. Daarom heeft Mijn Baby Buikje de 20 leukste babyshower cadeaus, variërend van bijzondere, originele en persoonlijke geschenken tot creatieve ideeën die je zelf kunt maken op een rijtje gezet.


In 4 vragen naar de perfecte gift
Bijzondere cadeaus die elke ouder waardeert
Goedkope cadeaus die hartverwarmend zijn
Creatieve babyshower cadeaus die je zelf kunt maken
Specifieke ideeën: Voor jongens en meisjes
Praktische cadeaus voor ouder en kind
Babyshower geschenken voor nieuwe moeders

In 4 vragen naar de perfecte gift

In de zoektocht naar de perfecte gift, is het handig om de volgende 4 vragen te stellen:

Is er sprake van een gezamelijk cadeau voor de babyshower?

Het kan zo zijn dat de organisator een mooi en bijzonder cadeau in gedachten heeft waar de kosten voor gedeeld moeten worden. Samen kun je vaak een duurder en groter cadeau kopen. Bijkomend voordeel is dat jij dus niets zelf hoeft te bedenken als je meedoet.

Hebben de ouders een verlanglijst?

Steeds meer ouders kiezen ervoor om een verlanglijst samen te stellen, zodat ze precies in huis krijgen wat ze nodig hebben. Vragen naar hun wensen is dus helemaal niet saai, maar super handig.

Geeft niemand anders hetzelfde cadeau?

Het kan handig zijn om van tevoren informatie in te winnen bij andere personen die op de babyshower komen. Zo kom je er snel achter wat anderen voor gift hebben verzonnen en kom je niet met hetzelfde aan. Je wilt uniek zijn met je cadeau, dus zeker handig om te doen!

Hoeveel wil je uitgeven?

Tot slot is het goed om te kijken naar het budget wat je wil gebruiken. Voor de meeste babyshowers worden cadeaus gegeven met een waarde tussen de 20 en 50 euro per persoon. Om je te helpen bij het bepalen van het budget kan het handig zijn om informatie in te winnen bij anderen die naar het feestje afreizen.

Tip: bekijk ook onze top 15 cadeaus voor een zwangere vrouw, vriendin of dochter!

zwangerschapscadeau

Bijzondere cadeaus die elke ouder waardeert

1. Gepersonaliseerde babykleding

Geef iets speciaals en praktisch met gepersonaliseerde babykleding. Het gaat hierbij niet alleen om het kiezen van schattige en comfortabele kledingstukken zoals rompertjes, shirtjes, of zelfs kleine mutsjes en sokjes, maar ook om deze een persoonlijke touch te geven. Dit kan door de naam van de baby, een speciale datum, of een liefdevolle boodschap erop te laten drukken of borduren. Deze persoonlijke aanpak maakt elk kledingstuk uniek en zorgt voor een blijvende herinnering.

Kraamfeest cadeaus

2. Handafdruk- en voetafdruk kit

Met een eenvoudige kit biedt je een prachtige manier voor ouders om de kostbare eerste momenten van hun baby’s leven vast te leggen. Het proces van het maken van deze afdrukken is niet alleen een leuke en interactieve activiteit voor jonge gezinnen, maar resulteert ook in een uniek aandenken dat met trots getoond kan worden in het huis of gegeven kan worden aan familieleden als een persoonlijk cadeau. Deze kits zijn ontworpen met het oog op veiligheid en gebruiksgemak, zodat zelfs de meest delicate babyhandjes en -voetjes een duidelijke afdruk kunnen achterlaten zonder enig ongemak.

Baby voetafdruk kit

3. Luxe babynestje

Een luxe babynestje is meer dan alleen een plek voor een baby om te liggen en slapen; het is een zorgvuldig ontworpen nestje dat comfort, veiligheid, en stijl combineert om een ideale omgeving voor pasgeborenen te creëren. Deze nestjes zijn ontworpen met het oog op de delicate behoeften van een baby, waardoor ze een knusse en veilige plek bieden die de baarmoeder nabootst. Dit helpt baby’s om zich meer geborgen en rustig te voelen, wat kan leiden tot beter slaapgedrag en een geruststellende overgang naar de wereld buiten de baarmoeder.

Luxe babynestje

4. Ouder en kind beeld

De liefde tussen moeder en kind of vader en kind kun je vastleggen met een mooi newborn beeldje. In de eerste 2 maanden na de geboorte komen de kersverse ouders met hun kindje langs om een 3D scan te maken en krijgen dan een stijlvol en gedetailleerd beeldje mee naar huis. Voor deze bijzondere optie kun je een cadeaubon geven.

Moeder en kind beeldje

Goedkope geschenken die hartverwarmend zijn

5. Zelfgemaakte babydeken

Een handgemaakte deken toont niet alleen je creativiteit, maar biedt ook warmte en comfort aan de baby. Kies voor zachte, hypoallergene (zoals organisch katoen, bamboevezels of speciale babygaren) en ademende materialen. Een uniek geschenk dat zowel praktisch als emotioneel waardevol is en wordt gewaardeerd.

Baby deken

6. Babyboekjes

Kleurrijke en interactieve boekjes zijn ideaal voor de vroege ontwikkeling van een kind, en zijn een geweldige manier voor ouders om tijd met hun baby door te brengen. De boekjes zijn zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te prikkelen, de cognitieve vaardigheden te bevorderen, en een sterke basis te leggen voor latere lees- en taalvaardigheden. Door kleurrijke illustraties, verschillende texturen en interactieve elementen te integreren, bieden deze boekjes een rijke leerervaring die de nieuwsgierigheid en verbeelding van jonge kinderen voedt.

Baby boekjes

7. DIY verzorgingspakket

Stel een pakket samen met nuttige items zoals luiers, zachte washandjes, natuurlijke babyzeep, en vochtige doekjes. Een mooi pakket is een doordachte en persoonlijke manier om aanstaande ouders te ondersteunen. Het zelf samenstellen van zo’n pakket biedt de mogelijkheid om zorgvuldig items te selecteren die niet alleen nuttig en praktisch zijn, maar ook aansluiten bij de voorkeuren en waarden van de ouders, zoals een focus op natuurlijke en organische producten. Dit soort aandacht voor detail maakt het cadeau zowel persoonlijk als waardevol.

DIY verzorgingspakket

Creatieve babyshower cadeaus die je zelf kunt maken

8. Handgemaakte knuffels of poppen

Handgemaakte knuffels of poppen zijn een bijzonder en hartverwarmend cadeau voor zowel baby’s als ouders, symboliserend de liefde en zorg die in elk detail gestoken wordt. Zelf maken betekent dat je niet alleen een uniek speeltje maakt, maar ook een blijvende herinnering. Bij het selecteren van materialen voor handgemaakte knuffels of poppen, is het essentieel om te kiezen voor hypoallergene stoffen die zacht zijn voor de gevoelige huid van de baby. Materialen zoals organisch katoen, bamboevezel, of speciaal ontworpen hypoallergene pluche stoffen zijn ideaal omdat ze zacht, ademend en veilig zijn voor de baby om mee te knuffelen.

9. Fotoboek voor het eerste jaar

Een fotoboek voor het eerste jaar van de baby is een onvervangbare schat die de kostbare momenten en mijlpalen vastlegt van een periode die zo vluchtig voorbijgaat. Het samenstellen van zo’n fotoboek biedt ouders de unieke kans om een visueel verhaal te creëren dat niet alleen de grote gebeurtenissen zoals de eerste lach, de eerste stapjes, of de eerste verjaardag omvat, maar ook de alledaagse momenten die het leven met een nieuw gezinslid zo bijzonder maken.

Baby fotoboek

10. Gebreide babyslofjes

Gebreide babyslofjes zijn niet alleen een praktische manier om de tere voetjes van een pasgeboren baby warm te houden, maar ook een uiting van liefde en zorg. Deze kleine, zachte slofjes, vaak met de hand gemaakt, bieden comfort en bescherming in de eerste maanden van een baby’s leven. Het kiezen van zachte garens in lieve kleurtjes maakt elk paar slofjes uniek en persoonlijk, een perfecte match voor de diverse outfits van de baby en een liefdevolle toevoeging aan de garderobe van de pasgeborene.

Gebreide babyslofjes

11. Zelfgemaakte speelmat

Een zelfgemaakte speelmat is een onmisbaar item in de ontwikkeling van een baby, die dient als een veilige en stimulerende plek waarop het kind kan liggen, rollen, kruipen, en de wereld om zich heen kan verkennen. Door zelf een speelmat te maken, heb je de unieke mogelijkheid om een speelomgeving te creëren die niet alleen zacht en comfortabel is, maar ook rijk aan kleurrijke ervaringen die essentieel zijn voor de cognitieve, motorische en zintuiglijke ontwikkeling van de baby.

Zelfgemaakte speelmat

Specifieke ideeën: Voor jongens en meisjes

12. Droomachtige mobiel voor meisjes

Een droomachtige mobiel voor meisjes is een betoverende toevoeging aan de kinderkamer, die niet alleen dient als een visueel stimulerende decoratie maar ook een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de baby. Het zorgvuldig kiezen van zachte kleuren, gecombineerd met sprookjesachtige elementen zoals feeën, bloemen, vlinders, en glinsterende details, creëert een rustgevende en magische atmosfeer die de verbeelding prikkelt en bijdraagt aan een vredige slaapomgeving.

Babygeschenk meisjes

13. Stoere speelgoedauto’s voor jongens

Stoere speelgoedauto’s voor jongens zijn niet alleen een bron van eindeloos vermaak, maar spelen ook een cruciale rol in de ontwikkeling van het kind. Deze speelgoedauto’s, zorgvuldig ontworpen om veilig en duurzaam te zijn, nodigen uit tot actief spel en avontuur, waarbij jonge ontdekkingsreizigers hun verbeeldingskracht kunnen gebruiken om spannende races, gedurfde reddingsmissies of ontdekkingstochten door onbekend terrein te creëren.

Cadeaus voor jongens

Praktische cadeaus voor ouder en kind

14. Voorleesboek van een beroemde kinderauteur

Een voorleesboek van een beroemde kinderauteur is meer dan slechts een item op de boekenplank; het is een venster naar nieuwe werelden, een schatkist vol avonturen en een brug die de band tussen kind en ouder versterkt. Deze boeken zijn zorgvuldig geschreven met rijke verhalen en boeiende personages, ontworpen om de verbeeldingskracht van kinderen te prikkelen en hen mee te nemen op reizen naar onbekende plaatsen, recht vanuit het comfort van hun eigen slaapkamer. Tevens stimuleert een voorleesboek de taalontwikkeling.

Voorleesboek beroemde kinderauteur

15. Slaapzakje

Een babyslaapzak is een essentieel onderdeel van de slaapuitrusting van een baby, ontworpen om comfort, warmte en veiligheid te bieden tijdens de rustmomenten. Het gebruik van een slaapzak met leuke prints voegt niet alleen een vleugje vrolijkheid en persoonlijkheid toe aan de slaapomgeving van de baby, maar het heeft ook praktische voordelen die door ouders zeer worden gewaardeerd. Een slaapzakje houdt de baby de hele nacht door op een constante temperatuur, zonder het risico op oververhitting of onderkoeling.

Praktische cadeaus voor ouder en kind

16. Luiertas voor alle babyspullen

Een luiertas is een onmisbare accessoire voor elke ouder die met hun baby op pad gaat. Deze tassen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de babyverzorging buiten de deur, waardoor ze een essentieel hulpmiddel zijn voor ouders die mobiliteit en functionaliteit waarderen. Het unieke aan een luiertas is niet alleen de capaciteit om alle noodzakelijke babyspullen te dragen, maar ook de manier waarop deze tassen zijn ingedeeld om organisatie en toegankelijkheid te maximaliseren.

Luiertas

17. Handdoeken met capuchon

Hiermee kunnen nieuwe moeders en vaders de baby van top tot teen warm en droog houden. De handdoeken zien er schattig uit en maken het voor ouders makkelijk om de baby snel en volledig in te wikkelen. De capuchon zorgt ervoor dat het hoofdje van de baby, waar ze de meeste warmte verliezen, direct na het baden warm en droog blijft. Deze speciale handdoeken combineren functionaliteit met een schattig design, waardoor badtijd niet alleen een moment van verzorging, maar ook van plezier en binding wordt. Deze handdoeken zijn vaak vervaardigd uit ultra-zachte, absorberende materialen zoals organisch katoen of bamboevezel.

18. Wipstoeltje

De baby kan heerlijk liggen of zitten in een wipstoeltje. Voor ouders biedt een wipstoeltje een veilige plek om hun baby neer te leggen terwijl ze hun handen vrij hebben om andere taken uit te voeren. De wiegende beweging van de stoel is ontspannend, maakt de baby kalm en ze vallen er zelfs van in slaap. Tegenwoordig zijn er ook elektrische wipstoelen. Deze schommelen heen en weer en maken de verzorging voor de ouders nog wat eenvoudiger.

babyshower gift

Babyshower geschenken voor nieuwe moeders

19. Cadeaubon voor een spa of manicure

Een cadeaubon voor een spa of manicure is een doordachte en gewaardeerde manier om aanstaande moeders te verwennen en hen een moment van ontspanning en zelfzorg te bieden in de drukke periode voor de geboorte van hun baby. Zwangerschap is een tijd van grote veranderingen, zowel fysiek als emotioneel, en het bieden van een gelegenheid voor moeders om te ontspannen en zichzelf te verzorgen, kan een significante positieve impact hebben op hun welzijn.

Spa of manicure

20. Bevallingsjurkje

Een bevallingsjurkje, speciaal ontworpen voor gebruik tijdens de bevalling en de kraamtijd, is een stijlvol en praktisch kledingstuk dat ontworpen is met het comfort en de behoeften van de aanstaande moeder in gedachten. Vrouwen kunnen zich zelfverzekerd en comfortabel voelen tijdens een van de meest betekenisvolle momenten van hun leven. De kenmerkende drukknoopjes die tot de navel lopen, maken het makkelijk om het jurkje snel te openen voor noodzakelijke medische controles tijdens de bevalling en bieden ook de mogelijkheid voor het onmiddellijke huid-op-huid contact tussen moeder en baby.

bevallingsjurkje

Maak van jouw zwangerschap een tastbare herinnering

Wil jij de zwangerschap vastleggen met een tastbare herinnering? Kijk dan eens naar onze 3D zwangerschapsbeeldjes! Deze beeldjes zijn 100% identiek aan je eigen lichaam. Door het gebruik van de meest geavanceerde 3D scantechniek, kunnen wij voor het mooiste en gedetailleerde resultaat zorgen, en dat voor een betaalbare prijs. Een prachtig 3D beeldje voor jou, samen met jou!

Zwangerschapsbeeldjes
Maak hier je afspraak