Skip to main content

De komst van een nieuw leven is een prachtige gebeurtenis die niet alleen liefde en vreugde brengt, maar ook de behoefte aan een goede voorbereiding. Een kraampakket is een essentiële toolkit die elke aanstaande moeder nodig heeft voor de geboorte en de eerste weken erna.

In deze blog duikt Mijn Baby Buikje in de wereld van kraampakketten: Wat zijn het, wat zit erin, hoe kies je het beste pakket uit en hoe maak je een kraampakket zelf? Lees snel verder!


Wat is een kraampakket?
Inhoud van een pakket
Het ideale geboortecadeau
Kraampakket op maat: Jongen of Meisje
Wat zijn de kosten?
Maak van jouw zwangerschap een tastbare herinnering

Wat is een kraampakket?

Een kraampakket bevat alle medische en verzorgingsproducten die nodig zijn rondom de bevalling. Het is ontworpen om het leven van de moeder tijdens en na de geboorte makkelijker te maken. Een goed pakket ondersteunt niet alleen de gezondheid en hygiëne tijdens de kraamperiode, maar zorgt ook voor een stukje geruststelling: je hebt alles bij de hand.

Inhoud van een pakket

Wat zit er in een kraampakket? De inhoud kan variëren afhankelijk van waar je het koopt of hoe je het zelf samenstelt, maar er zijn een aantal essentiële items die niet mogen ontbreken:

 • Kraamverband en onderleggers: voor de nodige hygiëne.
 • Navelklem: voor de navelstreng van de pasgeborene.
 • Desinfecterende handgel en steriele handschoenen: om infecties te voorkomen.
 • Matrasbeschermer: om je bed tijdens de bevalling te beschermen.
 • Thermometer: om de temperatuur van de moeder en de baby te monitoren.
 • Zachte watten en alcohol: voor de verzorging van de navelstreng.

Het ideale geboortecadeau

Een kraampakket is niet alleen praktisch, maar ook een doordacht cadeau. Zo zijn basisbehoeften (essentiële items) belangrijk, maar luxe items of cadeaus verwerken maakt het cadeau nog specialer! Hier kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Een babydoek;
 • Een zachte badcape;
 • Een cadeaubon voor een spa, een dagje uit, een fotoshoot, een beeldje (ouder en kind) of een maaltijdservice;
 • Wellness- en verzorgingsproducten;
 • Boeken over ouderschap.

Leestip: Kraamcadeau ideeën: 15 tips voor een leuk en origineel cadeau.

Kraampakket op maat: Jongen of meisje

Hoewel de basis van een kraampakket vaak hetzelfde is, kun je het pakket personaliseren op basis van het geslacht van de baby. Voor een meisje kun je bijvoorbeeld zachte roze dekens toevoegen, en voor een jongen stoere blauwe accessoires. Dit maakt het kraampakket niet alleen functioneel, maar ook een feestelijk welkom voor de nieuwe wereldburger!

Wat zijn de kosten?

De kosten van een kraampakket kunnen variëren. Een standaardpakket is vaak al verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro, maar de prijs kan oplopen als je kiest voor luxere of gepersonaliseerde items. Bedenk wel dat een compleet en functioneel kraampakket een waardevolle investering is voor elke moeder.


Maak van jouw zwangerschap een tastbare herinnering

Wil jij je prachtige zwangerschap vastleggen met een tastbare herinnering? Kijk dan eens naar onze 3D zwangerschapsbeeldjes! Deze beeldjes zijn 100% identiek aan je eigen lichaam. Door het gebruik van de meest geavanceerde 3D scantechniek, kunnen wij voor het mooiste en gedetailleerde resultaat zorgen, en dat voor een betaalbare prijs. Een prachtig 3D beeldje voor jou, samen met jou!

Zwangerschapsbeeldjes
Maak hier je afspraak