Skip to main content

De komst van een baby is een magisch moment, en een gender reveal feestje maakt het nog specialer. Of je nu op zoek bent naar het perfecte cadeau om het geslacht van de baby op een unieke manier aan te kondigen of gewoon iets speciaals wilt geven aan de aanstaande ouders. Wij hebben een lijst met 10 creatieve en hartverwarmende gender reveal cadeaus opgesteld.

Tip: Bekijk ook onze blog met de top 15 cadeaus voor een zwangere vrouw, vriendin of dochter.

1. Een 3D zwangerschapsbeeldje
2. Gender neutrale babykleertjes
3. Een (zelfgemaakt) cadeau pakket
4. Uniseks accessoires voor de babykamer
5. Knuffels en/of knuffeldoekjes
6. Newborn shoot
7. Inspirerende boeken of babyboekjes
8. Luiers, luiers en nogmaals luiers
9. Handafdruk- en voetafdruk kit
10. Muzikaal speelgoed

Tip 1: Kies een persoonlijk of praktisch cadeau!

Een cadeau met een persoonlijke boodschap is en blijft altijd het leukste. Dit kan bijvoorbeeld een leuke gebeurtenis zijn die je samen hebt meegemaakt. Je geeft dan niet alleen een gift in waarde van geld, maar ook op basis van emotie, wat zeker zal binnenkomen bij de ontvanger. Als je een persoonlijk cadeau lastig vindt, dan is een praktisch geschenk het beste alternatief. Toekomstige ouders kunnen alle hulp gebruiken en een praktisch geschenk is zeer waardevol.

Tip 2: Bepaal het budget

Voordat je iets koopt is het handig om na te denken over het budget. Heb je namelijk het perfecte cadeau gevonden, maar is deze boven je budget? Geef het dan simpelweg met meerdere mensen tegelijk en deel de kosten. Met meerdere mensen geef je vaak iets bijzonders en zeer praktisch.

Tip 3: Kies voor genderneutraal

Het geslacht van de baby is voorafgaand aan het babyfeest nog niet bekend, dus kun je het beste kiezen voor het kopen van niet geslacht gebonden producten. Je zit vrijwel altijd goed, en je hoeft niet twee cadeaus te kopen voor de zekerheid. Kies daarom vaak voor een neutrale kleur zoals groen, zwart en wit.


Geslachtsaankondiging cadeau ideeën

Mogelijk helpen bovenstaande tips je al enigszins op weg, maar kan je toch nog wat inspiratie gebruiken. We hebben het internet afgestruind en de leukste en meest unieke ideeën op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

1. Een 3D zwangerschapsbeeldje

Voor een unieke en blijvende herinnering van de zwangerschap is een 3D zwangerschapsbeeldje een zeer geschikt geschenk. Middels een hoogwaardige 3D-scantechniek is het beeldje 100% identiek aan het zwangere lichaam. Dit cadeau is met name een aanrader voor vrouwen die 32 tot 37 weken zwanger zijn, maar dat is natuurlijk geen vereiste. Het is ook mogelijk om een cadeaubon te geven voor het maken van een mooi beeldje.

3d zwangerschapsbeeldje geschenk

2. Gender neutrale babykleertjes

Aanstaande ouders hebben aan kleding voor de kleine nooit genoeg. De baby zal in de eerste maanden sterk groeien en veel kledingstukken nodig hebben. Gender neutrale babykleertjes zijn daarom het perfecte cadeau. Dit cadeau benadrukt dat het geluk van de baby het belangrijkst is, ongeacht het geslacht. Het is zowel praktisch als doordacht.

Gender neutrale babykleertjes

3. Een (zelfgemaakt) cadeaupakket

Een groot mooi cadeau is leuk, maar meerdere kleine kleinigheidjes zijn misschien nog wel leuker. Er zijn online talloze zwangerschap pakketten verkrijgbaar, waar je de toekomstige ouders een groot plezier mee kan doen. Om het nog persoonlijker te maken is het voor de creatievelingen een mooie optie om het cadeau zelf samen te stellen en te knutselen. Combineer grappige spulletjes, zoete lekkernijen en babykleertjes tot een speels geheel. Deze spulletjes kun je dan mooi verpakken in een grote mand of een sierlijke doos.

een zelfgemaakt cadeaupakket

4. Uniseks accessoires voor de babykamer

Tijdens de zwangerschap zijn de meeste aanstaande ouders druk bezig met het stylen en voorbereiden van de babykamer. Daarom is het onwijs leuk om hier een mooi en schattig artikel aan toe te voegen. Het beste kun je kiezen voor een gender neutrale accessoires, bijvoorbeeld een leuk nachtlampje, een mooie klok of een mand voor al het speelgoed. Super leuk en vaak ook een praktisch geschenk.

accessoires voor de babykamer

5. Knuffels en/of knuffeldoekjes

Knuffels zijn voor een baby of peuter een waardevol bezit. Kinderen hechten veel emotionele waarde aan. Ze delen er emoties mee zoals liefde, vriendschap, angst en verdriet. De populaire knuffeldoekjes zijn daarbij een absolute aanrader, want het is een knuffel en doekje in één. De knuffeldoekjes worden gemaakt van zachte materialen die prettig aanvoelen voor baby’s en kunnen eenvoudig worden gewassen.

knuffels en knuffeldoekjes

6. Newborn shoot

Een newborn shoot voor na de geboorte van de baby (3-12 weken) is een prachtig geschenk. De ouders gaan samen met de pasgeboren baby op de foto om dit bijzondere moment vast te leggen. Het is ook mogelijk om een ouder en kind beeldje te maken met een 3D scan. Hier kun je als vriend, vriendin, kennis of familielid een mooie cadeaubon voor geven.

newborn shoot

7. Inspirerende boeken of babyboekjes

Een boek dat gaat over de reis van moederschap of zelfzorg is een echte bron van inspiratie en ontspanning tijdens het verlof voor zowel moeder als vader. Kleurrijke en interactieve boekjes voor ouder en kind zijn ideaal voor de vroege ontwikkeling van een kind. De boekjes stimuleren de zintuigen en zijn een geweldige manier voor ouders om tijd met hun baby door te brengen.

inspirerende boeken of babyboekjes

8. Luiers, luiers en nogmaals luiers

Misschien niet het leukste keuze, maar wel een van de meest praktische cadeaus. Luiers! Een baby verbruikt per dag ongeveer 8 tot 12 luiters. Dit is voor de toekomstige ouders een grote kostenpost. Ondanks het feit dat het niet altijd een leuk aardigheidje is, kun je het cadeau wel leuk presenteren. Een veel gekozen vorm is de populaire luiertaart. Feestelijk en praktisch! Verder kun je ook bijvoorbeeld een luiertas geven, die is gevuld met luiers.

luiers

9. Handafdruk- en voetafdrukkit

Een sentimenteel cadeau waarmee ouders een blijvende herinnering aan de babytijd kunnen vastleggen. Met de kit maak je een mooie afdruk van de handjes en voetjes van de baby. Deze setjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn mooi om op te hangen in de kinderkamer, maar ook voor een andere woonruimte.

Handafdruk en voetafdrukkit

10. Muzikaal speelgoed

Speelgoed is altijd goed voor kinderen en baby’s. In het bijzonder speelgoed met muziek. Speelgoed dat zachtjes muziek maakt kan zowel rustgevend zijn voor de baby als stimulerend voor hun auditieve ontwikkeling. Een praktisch en leuk cadeau!

Muzikaal speelgoed
Maak hier je afspraak