Skip to main content

Ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau, maar wil je iets anders dan de standaard gifts? Iets unieks dat zowel de baby als de ouders verrast en blij maakt? Bij Mijn Baby Buikje begrijpen we hoe belangrijk het is om een blijvend kado te geven dat herinneringen creëert. Of je nu op zoek bent naar een origineel, uniek of gewoon het beste cadeau? Je bent hier aan het juiste adres. Dus duik met ons mee in de wereld van leuke geschenken met deze 15 originele ideeën!

Tip: Bekijk ook onze blog met de top 15 cadeaus voor een zwangere vrouw, vriendin of dochter.

Welke veranderingen aan het lichaam kan ik verwachten?
Persoonlijke geschenken: Een uniek tintje
Een blijvend cadeau vol met herinneringen
Praktische gifts: Mooi en nuttig
Cadeaus voor ouders: Verwen ze!
Goedkope presentjes die in de smaak vallen

kraamcadeau tips

Persoonlijke geschenken: Een uniek tintje

1. Gepersonaliseerde babykleding

Een persoonlijke touch aan het welkom heten van een nieuw leven. Door de naam van de baby, een speciale datum of een liefdevolle boodschap op kledingstukken te laten bedrukken of borduren, creëer je een blijvende herinnering voor de ouders. Het laat zien dat je tijd en gedachten hebt gestoken in het kiezen van het cadeau, wat het nog waardevoller maakt. Een aanrader zijn de mutsjes, lakentjes, rompertjes of badjasjes met naam.

gepersonaliseerde babykleding

2. Speelgoed met naam

Zoek je een zowel praktisch als persoonlijk cadeau? Dan is speelgoed of een speeltje met bedrukking een absolute aanrader. Met deze gift laat je zien dat je veel aandacht hebt besteed aan het bedenken van het cadeau, en niet zomaar iets hebt gekozen. Tevens doet speelgoed het altijd goed bij kinderen en kan het ook educatieve voordelen bieden.

speelgoed

3. Gepersonaliseerde baby boekjes

Kleurrijke en interactieve babyboekjes zijn een uitstekend cadeau voor ouder en kind. Ze bieden voordelen voor de vroege ontwikkeling van het kind en bieden de kostbare gelegenheid voor ouders om tijd met hun kind door te brengen. Om het cadeau origineel te maken is er tegenwoordig de mogelijkheid om kinderboekjes te personaliseren. Bijvoorbeeld de boekjes van Woezel & Pip, Nijntje of Bumba.

Voorleesboek

Een blijvend cadeau vol met herinneringen

4. Newborn shoot

De tip voor een prachtig en blijvend geschenk! Na de geboorte van de baby (3-12 weken) gaan de ouders samen met de baby op de foto om dit bijzondere moment vast te leggen. Het is mogelijk om naar een speciale studio te gaan, maar lekker thuis valt ook onder de opties.

newborn shoot

5. Ouder en kind beeldje

Een mooi alternatief voor de newborn shoot is het laten maken van een 3D scan van ouder en baby. Deze scan wordt omgezet naar een mooi beeldje van bijvoorbeeld gegoten brons, metallic of hout. Een unieke herinnering om middels een cadeaubon te geven als vriend, vriendin, kennis of familielid.

moeder-en-kind-beeld

6. Hand- of voetafdruk kit

Met een kit leg je op een leuke manier de babyperiode vast. Zo kan je een afdruk maken van de handjes en voetjes van je kind en deze ophangen in de kinderkamer of bewaren in een mooi fotoboek. Deze setjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zijn veilig en schoon en geven een blijvende herinnering aan de babyperiode.

handafdruk-en-voetafdruk

Praktische gifts: Mooi en nuttig

7. Een luiertaart

Aan luiers hebben nieuwe ouders nooit genoeg. Om dit cadeau nog wat mooier te maken is het leuk om het cadeau te doen in de vorm van een luiertaart. Een uitstekend decoratief en nuttig cadeau waarmee je een leuke indruk maakt op de ontvanger. De populariteit van dit cadeau laat zich zien door de vele mooie decoratie opties die worden aangeboden.

luiertaart

8. Draagzak of draagdoek

Een draagzak of draagdoek is een geschenk dat de band tussen ouders en hun nieuwe baby versterkt door de nabijheid en het comfort dat het biedt. Het stelt ouders in staat hun baby dicht bij zich te houden terwijl ze hun dagelijkse taken voortzetten. De doeken zijn speciaal ontworpen om de baby comfortabel en veilig te laten voelen.

9. Baby veiligheidsset/pakket

Een baby veiligheidsset is een praktisch cadeau dat toont dat je niet alleen om de baby geeft, maar ook om het welzijn en de gemoedsrust van de ouders. Het is een perfect voorbeeld van een cadeau dat blijvende waarde heeft en bijdraagt aan een veilige groei omgeving voor de baby. In zo’n set kunnen bijvoorbeeld stopcontactbeschermers, deurstoppers, veiligheidspoortjes en kast-en- deursloten zitten.

baby veiligheid

Cadeaus voor ouders: Verwen ze!

10. Welness- en verzorgingsproducten

Een liefdevolle manier om nieuwe ouders aan te moedigen wat tijd voor zichzelf te nemen. Deze producten kunnen variëren van luxe badoliën en scrubs tot hydraterende gezichtsmaskers en ontspannende aromatherapiekaarsen. Een spa-achtige ervaring voor thuis! Kies alleen natuurlijke en hypoallergene ingrediënten, zeker als de moeder nog borstvoeding geeft, om gevoelige reacties te vermijden. Een mooi verpakte set creëert een gevoel van luxe en maakt het cadeau extra speciaal.

Welness- en verzorgingsproducten

11. Boeken over ouderschap

Een zorgvuldig gekozen boek over ouderschap kan een bron van troost, inspiratie en praktische adviezen zijn voor nieuwe ouders. Er zijn veel verschillende soorten boeken beschikbaar, van handleidingen voor de eerste jaren van het kind tot verhalen over de persoonlijke ervaringen van andere ouders. Het is een goed idee om een boek te kiezen dat aansluit bij de filosofie of de opvoedingsstijl van de ouders.

Boeken ouderschap

12. Babysitbonnen (couponboek)

Een fantastisch en persoonlijk cadeau, vooral omdat het nieuwe ouders de kans geeft om even op adem te komen. Dit kan bijvoorbeeld een leuk geknutseld “bonnenboekje” zijn waarin je verschillende datums en tijden aanbiedt waarop je bereid bent om op te passen. Het belangrijkste is om duidelijk te maken dat je flexibel bent en dat het doel is om de ouders een zorgeloze pauze te geven, of dat nu is voor een date night, een middagje uit, of gewoon wat tijd voor zichzelf.

babysitbonnen

Goedkope presentjes die in de smaak vallen

13. Een knuffeldoekje

Knuffeldoekjes zijn een fantastisch cadeau voor een pasgeboren baby, omdat ze niet alleen dienen als een troostend voorwerp, maar ook de zintuiglijke ontwikkeling stimuleren met verschillende texturen. Deze doekjes zijn vaak voorzien van lintjes, knoopjes of andere veilige, interessante details waar baby’s graag mee spelen en die hen helpen bij het ontwikkelen van fijne motoriek. Ze zijn zacht, geruststellend, en kunnen een gevoel van veiligheid bieden aan de baby, waardoor ze een ideale slaapvriend worden.

babyknuffels

14. Een zelfgemaakt maaltijdpakket

De eerste weken na de geboorte kunnen erg hectisch zijn voor nieuwe ouders. Een zelfgemaakt maaltijdpakket kan dan een zeer welkome verrassing zijn. Het hoeft niet duur te zijn; eenvoudige, vries vriendelijke gerechten die snel opgewarmd kunnen worden, bieden veel gemak. Dit toont niet alleen dat je om ze geeft, maar biedt ook praktische hulp tijdens een drukke periode.

maaltijdenpakketten

15. Cadeaubonnen van babywinkels

Cadeaubonnen zijn een uitstekende keuze voor kraamcadeaus, vooral als je het lastig vindt om te beslissen wat je moet kopen of als je de voorkeuren van de nieuwe ouders niet volledig kent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor cadeaubonnen van babywinkels. Een flexibele en welkome oplossing voor nieuwe ouders. Cadeaubonnen kunnen worden aangepast aan elk budget, wat ze een handige optie maakt voor elke gever.

cadeaubonnen

Maak van jouw zwangerschap een tastbare herinnering

Wil jij je prachtige zwangerschap vastleggen met een tastbare herinnering? Kijk dan eens naar onze 3D zwangerschapsbeeldjes! Deze beeldjes zijn 100% identiek aan je eigen lichaam. Door het gebruik van de meest geavanceerde 3D scantechniek, kunnen wij voor het mooiste en gedetailleerde resultaat zorgen, en dat voor een betaalbare prijs. Een prachtig 3D beeldje voor jou, samen met jou!

Zwangerschapsbeeldjes
Maak hier je afspraak