Skip to main content

Is jouw vriendin of vrouw, collega of (klein)dochter in verwachting? Dan verdient ze wel een leuk cadeau! Maar hoe pak je dat aan? In deze blog vind je handige tips, voorbeelden en inspiratie voor jouw zoektocht naar het perfecte en meest originele zwangerschapscadeau.

1. 3D zwangerschapsbeeldje
2. Zelfgemaakt cadeau pakket
3. Zwangerschapsfotoshoot
4. High Tea
5. Memory Box
6. Welness verwenpakket
7. Zwangerschapsmassage
8. Dagboek
9. Dinerbon
10. Accessoires babykamer
11. Baby Yoga les
12. Rondvaart
13. Pedicure
14. Zwangerschapskussen

Tip 1: Een persoonlijk zwangerschapscadeau is het leukst

Er zijn talloze cadeaus voor de aanstaande mama te bedenken, maar het leukste blijft toch wel een cadeau met een persoonlijke boodschap. Zo kan je het cadeau bijvoorbeeld afstemmen op een leuke gebeurtenis die jullie samen hebben meegemaakt. Je geeft dan niet alleen een cadeau in waarde van geld maar ook op basis van emotie, wat zeker zal binnenkomen bij de ontvanger. 

Tip 2: Bepaal je budget

Je houdt zielsveel van de mama in spé en wilt haar dus het allerleukste zwangerschapscadeau geven. Denk van tevoren wel na over je budget. Heb je namelijk het perfecte cadeau gevonden, maar is deze boven je budget? Geef het cadeau dan simpelweg met meerdere mensen tegelijk en deel de kosten. 

Tip 3: Kies tussen een fysiek cadeau of een uitje

Bedenk goed wat jij leuker vindt om te geven (en wat mama leuker vindt om te krijgen): een uitje of een geschenk. Je kunt het natuurlijk ook combineren. Hou er bij een uitje wel rekening mee, dat de toekomstige mama misschien niet alles meer kan. Karten, survivallen of paintballen zijn misschien niet de beste keuzes, maar er zijn gelukkig tal van uitjes om uit te kiezen.

Tip 4: Geef iets wat over een paar jaar ook nog leuk is

De leukste cadeaus zijn de cadeaus die jaren later ook nog leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een fysiek aandenken aan de zwangerschap. Iets waarmee de aanstaande mama de mooie zwangerschaps tijden kan herbeleven. Maar ook een uitje met vriendinnen kan een geweldige indruk achterlaten die jaren later nog voor plezier zorgt bij de mama in spé. De mogelijkheden zijn enorm!

Tip 5: Cadeau voor mama of voor de baby?

Als laatste is het belangrijk om na te denken voor wie het cadeau nou eigenlijk is. Is het iets voor de aanstaande mama of toch meer voor de baby? Het kan natuurlijk ook allebei. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een baby yoga les. Dit is zowel voor de mama als de baby een leuke activiteit die samen te ondernemen is. Onthoud dat er geen goed of fout is en bepaal zelf wie je wilt verrassen. 


Zwangerschap cadeau ideeën 

Mogelijk helpen bovenstaande tips je al enigszins op weg, maar kan je toch nog wat inspiratie gebruiken. We hebben het internet afgestruind en de leukste en meest unieke zwangerschapscadeau ideeën op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

1. Een 3D zwangerschapsbeeldje

Een 3D zwangerschapsbeeldje is een unieke en blijvende herinnering aan een zwangerschap. Middels een hoogwaardige 3D-scantechniek is het beeldje 100% identiek aan het zwangere lichaam. Dit cadeau is met name een aanrader voor vrouwen die 32 tot 37 weken zwanger zijn, maar dat is natuurlijk geen vereiste. Is jouw vrouw, vriendin, dochter of collega pas net zwanger? Dan kan je natuurlijk wel alvast een cadeaubon geven voor later in de zwangerschap.

Zwangerschapsbeeldje

2. Een zelfgemaakt cadeau pakket

Je kan natuurlijk ook gaan voor meerdere kleine cadeautjes. Er zijn online allerlei zwangerschap pakketten verkrijgbaar, maar voor de creatievelingen onder ons is het een leuk idee om zelf te knutselen. Combineer grappige spulletjes, zoete lekkernijen en essentials als sokjes, knuffeltjes of rompertjes tot een speels geheel. Verpak het geheel in een mooie mand en sierlijke doos. De mama in spé zal het geweldig vinden!

Cadeau

 3. Zwangerschapsfotoshoot

Wij kennen geen betere manier om de zwangerschap visueel vast te leggen. Een zwangerschapsfotoshoot creëert blijvende herinneringen en is dan ook een ontzettend leuk cadeau om aan de aanstaande mama te geven. Is een volledige shoot buiten je budget? Geef de shoot dan met meerdere mensen tegelijk of in de vorm van een cadeaubon.

Zwangersschapsfotoshoot

4. High Tea

Gezellig met vrienden genieten van de lekkerste hapjes in een fijne omgeving. Dat is wat een High Tea goed omschrijft. Hoe leuk is het als je dit cadeau kan doen aan een zwangere vrouw, vriendin of dochter?! Het zal ongetwijfeld een blijvende herinnering achterlaten bij de aanstaande moeder. 

High Tea

5. Memory Box

De zwangerschap is in veel opzichten een prachtige tijd. Met een memory box kan de zwangere alle mooie herinneringen zoals echo’s, foto’s en nog veel meer op één plek bewaren. Zo raakt er niks kwijt en kan er jaren later teruggekeken worden op deze mooie tijd. Super leuk om te geven en zeker ook om te ontvangen. 

Zwangerschaps cadeau

6. Wellness verwenpakket

Gegarandeerd succes: geef eens een wellness verwenpakket. Online zijn er tal van kant-en-klare verwenpakketten te vinden, maar nog leuker is om deze zelf te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een pakket maken met geurkaarsen, geurstokjes, gezichtsmaskers, douchefris etc. Jij weet natuurlijk precies wat de aanstaande mama lekker vindt, en weet dan ook precies wat er in het pakket moet zitten. 

Verwenpakket

7. Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap kan de mama in spé wel wat ontspanning gebruiken. Een zwangerschapsmassage zorgt hiervoor. Deze massage is speciaal gericht op het zwangere lichaam en zal zowel moeder als kind goed doen. Het kan stress verminderen, slaapkwaliteit verbeteren en voorbereiden op de naderende bevalling. De aanstaande mama zal dit cadeau zeker waarderen!

Zwangerschapsmassage

8. Zwangerschaps dagboek voor blijvende herinneringen

Een zwangerschaps dagboek is een super leuk cadeau om te geven en is ook nog eens hartstikke goed voor het mentale welzijn. Gedachten opschrijven is een vorm van emotie verwerken. Met alle hormonen die tijdens de zwangerschap naar boven komen, is de moeder hier dan ook echt bij geholpen. Dit cadeau is ideaal als herrinnering van de 9 maanden zwangerschap.

Dagboek

9. Dinerbon om heerlijk te smullen

Een dinerbon is een heerlijk cadeau om te ontvangen. Zeker tijdens de zwangerschap kunnen aanstaande ouders wel wat ontspanning gebruiken. Gezellig samen uit eten is hier een geweldig voorbeeld van. Even niet zelf koken maar genieten van al het lekkers wat voorbij komt, en met name van elkaar. Wil je de waarde van de cadeaubon verhogen? Geef ‘m dan met simpelweg met vrienden en deel de kosten. 

Dinerbon

10. Accessoires voor de babykamer

Tijdens de zwangerschap is het stylen en voorbereiden van de babykamer één van de leukste dingen om te doen. Aanstaande mama’s vinden het dan ook geweldig om een cadeau voor de babykamer te krijgen. Geef daarom eens een leuk nachtlampje in de vorm van een olifant of giraffe. Of wat dacht je van een klok in de vorm van een konijn? Super leuk en erg praktisch om te ontvangen. 

Accessoires babykamer

11. Baby Yoga Les 

Baby Yoga is een liefdevol moment tussen moeder en baby. De yogaoefeningen voor mama zijn erop gericht om het lichaam na de zwangerschap weer soepel en sterk te maken. Tijdens deze les kan de kersverse moeder samen met haar baby bewegen en ontspannen, wat de band tussen moeder en kind ook weer versterkt. Een super leuk uitje voor na de zwangerschap!

Baby Yoga

12. Rondvaart door de Amsterdamse grachten

Binnen Nederland zijn er tal van rondvaarten te boeken, maar wat is er nou leuker dan een rondvaart door Amsterdam?! Tijdens deze rondvaart ontdekt de mama in spé de mooiste plekjes van Amsterdam. Het is een geweldige manier om de stad te ontdekken zonder daar een eind voor te hoeven lopen. Ga zelf als vriendin mee of geef een rondvaart voor twee, zodat de partner van de aanstaande mama ook mee kan. 

Rondvaart Amsterdam

13. Pedicure voor ontspannen voeten

Een zwangerschap is een prachtige tijd maar kan ook erg zwaar zijn. Letterlijk, want een aanstaande moeder komt gemiddeld wel tussen de 7-11 kg aan. Een pedicure ter ontspanning van de voeten is dan geen overbodige luxe en zal de mama in spé echt goed doen. Een super leuk maar ook praktisch cadeau om te geven!

Pedicure

14. Zwangerschapskussen voor extra comfort

Veel zwangere vrouwen kampen tijdens de zwangerschap met een slechte nachtrust. Één van de redenen hiervoor is dat zij met het veranderende lichaam niet lekker meer kunnen liggen. Een zwangerschapskussen lost dit op en geeft de zwangere vrouw een comfortabele en goede houding, waardoor de nachtrust verbeterd. De mama in spé zal je dankbaar zijn!

Zwangerschapskussen

15. Luiertas voor alle babyspullen

Wanneer een moeder samen met haar baby op pad wil, moeten er een hoop spullen mee. Een luiertas is hiervoor een ideaal hulpmiddel. Deze tassen zijn zo ontworpen dat alle producten voor de verzorging van de baby mee kunnen. Verras de toekomstige mama dan ook met een mooie en vooral praktische tas voor na de geboorte!

Luiertas
Maak hier je afspraak