Skip to main content

Hoe verloopt een afspraak?

Laat je zwangerschap vastleggen

Stap 1. Het maken van je afspraak

De eerste stap is natuurlijk je afspraak online bij ons inplannen. Dit kan al op het moment dat je zwanger bent. Wij adviseren om je scan afspraak in te plannen wanneer je tussen de 32 en 36 weken zwanger bent. Dan is je buik mooi groot en nà 36 weken is er de kans dat je bevallen bent. Mocht je eerder of later willen komen, dan is dat uiteraard mogelijk.  Het juiste moment is in ieder geval voor iedereen anders.

Wanneer je een meerling verwacht, adviseren we je om tussen de 28 en 34 weken lang te komen. Ben je al langer zwanger? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Neem dan telefonisch contact op en dan plannen we samen een afspraak in op kort termijn

Stap 2. Kom langs in één van onze studio's

Dan is het zo ver; je gaat je eigen Baby Buikje laten vastleggen. In onze studio’s in Amersfoort, Zaandam, Breda & Maastricht, hebben we fijne ruimtes om je scanafspraak te houden. We horen graag wat je wensen zijn en vertellen over onze mogelijkheden en laten je deze zien. Het fijne is dan dat je precies het verschil in materiaal kan zien, voelen en de afmetingen naast elkaar hebt. 

Hierna gaan we kijken naar je houding en oefenen we deze met kleren aan voor de spiegel. We hebben de jarenlange ervaring en weten precies hoe we jou het mooist en ontspannen op beeld kunnen laten komen. Als je niet goed weet welke houding mooi is kunnen wij je er uiteraard bij helpen. Zodra alle informatie bij je duidelijk is, gaan we over tot het scannen van je Baby Buik.

Stap 3. Laat je zwangere buik scannen

Dan gaan we over op het scannen. Je komt te staan om de aangegeven plek en met je lichaam in de door jouw gekozen houding. Doordat we foto’s van je zwangere buik maken en daarna deze foto’s gebruiken om in 3d beeld in elkaar te zetten, mag je zo stil mogelijk staan. Hoe stiller je staat, hoe beter de foto’s naderhand in elkaar passen. Het scannen duurt maximaal 2 minuten, waarin één van ons om je heen loopt en jouw verschillende kanten fotografeert. De 3D scan is geheel onschadelijk voor jou en je baby. De scanner maakt gebruik van normale lichtflitsen om zo een digitaal model te maken van jouw lichaam. 

Het mooiste resultaat geeft wanneer je zonder kleding poseert tijdens het scannen. Hierdoor krijg je een natuurlijker resultaat, zonder lijntjes van het ondergoed. Mocht je dit niet fijn vinden, is dat natuurlijk geen probleem. Zorg dan voor naadloos ondergoed dat goed past, zodat je dat aan kan houden tijdens het scannen. Het is namelijk niet mooi als het snijd in de rondingen van het lichaam.

Zwangerschapsbeeldje 3d

Stap 4. Het maken van jouw kunstwerk

Samen nemen direct na het scannen je beeld door. We zetten de scans in elkaar en maken er een 3d beeld van in onze software. Je ziet dus meteen hoe jouw eindresultaat eruit komt te zien! Dat is altijd een bijzonder moment.

Ook kunnen we indien wenselijk de scan bewerken en verzachten op plekken zoals cellulites, littekens of verzachten tepels. Wanneer jij blij bent met het eindresultaat, slaan we je bestand op en wordt deze na de afpraak zorgvuldig door ons nabewerkt tot het digitale 3D beeld.

Handgemaakt met liefde

Hierna gaan we aan de slag met je beeldje. Deze wordt in de door jouw gekozen materiaal (bijvoorbeeld houtvezels, metallic en brons gegoten) en kleur gemaakt en door ons met de hand nabewerkt. Zo krijg je je eigen Baby Buikje, zelf samengesteld en met liefde gemaakt.

Stap 5. Ontvang je unieke kunstwerk

Je ontvangt acht tot zestien weken na je afspraak, je Baby Buikje bij je thuis. Deze wordt altijd aangetekend verzonden via POSTNL en hiervan ontvang je een track and trace code.  Je hebt nu een uniek moment vast gelegd dat in en tastbaar beeldje bij jou thuis komt te staan. Hoe bijzonder!

Jouw afspraak inplannen

Collectie en tarieven

Stel je eigen Baby Buikje zelf samen tot een uniek kunstwerk

Wie zijn wij?

De gezichten van Mijn Baby Buikje

Antwoord op je vragen

De meeste antwoorden hebben we voor je op een rij gezet

Plan je afspraak in

Plan je afspraak in voor je eigen unieke Baby Buikje
Maak hier je afspraak