Skip to main content

Ontstaan van Mijn Baby Buikje

Het begin van iets fantastisch...

Je bent op zoek naar iets wat jou een mooie herinnering geeft aan je zwangerschap. Misschien is dit je eerste zwangerschap of juist wel je laatste. Misschien ging het heel snel of duurde bij jullie het zwanger worden wel langer. Bij Mijn Baby Buikje leggen wij samen met jou, misschien wel je meest dierbare en persoonlijke, herinnering vast.

We maken van jouw zwangere buik kunst en geven wij je, tijdens je afspraak, de persoonlijke benadering die deze ervaring uniek en vooral fijn maakt. Je geeft jezelf als zwangere eenmaal letterlijk bloot, iets wat voor de een makkelijker gaat dan voor de ander. Daarom creëren wij bij Mijn Baby buikje  een ontspannen sfeer die dit een stuk makkelijker maakt.

Mijn Baby Buikje Zaandam

Hoe ben je hierbij gekomen?

Leonie is de enthousiaste drijvende kracht én het creatieve brein achter het label Mijn Baby Buikje / My Baby Belly. “Al jaren droomde ik ervan om iets op de markt te brengen waarin ik mijn persoonlijke creativiteit en ideeën kon leggen. Iets dat zou kunnen uitgroeien tot een nieuw fenomeen waarmee vrouwen zich mooi voelen en waarvan zij blij op terug kunnen kijken naar een bijzondere periode. Na zelf zwanger te zijn geweest, viel het mij dat er niet voor elke moeder een manier was om deze zwangerschap vast te leggen. Ik had geen behoefte aan een fotoshoot of zin om een enorme gipse buik op zolder te hebben liggen. Toen kwam ik er achter dat 3D-print de nieuwe mogelijkheid was om een beeldje van je buik te laten maken. Ik was zo ontroerd deze mogelijkheid en het product. Ik kwam er snel achter dat er nog weinig professionele punten waren om je zwangerschap vast te leggen. De keuze was snel gemaakt om zwangere moeders een unieke ervaring te aan te bieden in Nederland. Kwaliteit vind ik het belangrijkst, er zijn veel 3D scanners die niet de details van jouw persoonlijke kenmerken kunnen vastleggen. Denk aan jouw navelvorm, handen, borsten. Dit maakt het beeldje, jouw beeldje. We hebben hierom geinvesteerd in de meest geavanceerde 3D scanner om dit vast te kunnen leggen. Ook vind ik het belangrijk dat elke mama de mogelijkheid moet hebben om deze bijzondere herinnering te kunnen maken en zich op haar gemak voelt. Bij Mijn Baby Buikje wilde ik onze 3D zwangerschapsbeeldjes combineren met service, kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid.”

Met de missie om de Nederlandse mama vast te leggen aan het eind van haar zwangerschap, werd het idee voor een eigen 3d zwangerschapsbeeldje print studio geboren. “De toekomstige mama mag van mij trots zijn op haar zwangere lichaam en zichzelf traktreren op een blijvende herinnering van een uniek moment. Het is natuurlijk een once in a lifetime moment waarbij je lichaam bezig is met nieuw leven en hoe bijzonder is dat om vast te leggen in de vorm van kunst? Al is het voor jezelf om terug op te kijken. Gelukkig is die mogelijkheid er nu!”

De start van Mijn Baby Buikje

In 2018 was Mijn Baby Buikje een feit. Leonie: “Ik ben naar samen met mijn zoontje naar verschillende plekken afgereisd om de juiste inkoopkanalen te vinden en inspiratie op te doen. Het is een compleet nieuwe wereld in de 3d print waar nog veel mogelijkheden liggen. Het is voor dit concept echt een walhalla van materialen (bijvoorbeeld houtvezels, metallic en brons gegoten), verschillende kleuren, technieken enzovoort. Met het bestellen van de meest geavanceerder 3d scanner en het selecteren van de juiste 3d print partner, betekende het de start van mijn eigen concept. Inmiddels werken we in een team met zulke leuke en enthousiaste vrouwen, waarin we elke dag unieke momenten maken met een mama to be. We hebben een prachtige en fijne studio’s waar we de mama’s ontvangen en scannen. Het blijft elke keer een feest om kunst van jullie Baby Buikjes te mogen maken.”

Ook wij willen groeien

Wat wordt de volgende stap? “Het is mijn droom om ooit dit concept neer te zetten op minstens zeven verschillende plekken in Nederland, om zo kwaliteit aan de toekomstige mama’s te bieden. Nu hebben we daar al vier studio’s van geopend, in Zaandam, Breda, Amersfoort en in Maastricht. Op die manier is deze unieke ervaring voor elke Nederlandse mama beschikbaar en makkelijk bereikbaar. En daarna de hele wereld te veroveren door nog meer mama’s vast te leggen in Mijn Baby Buikjes natuurlijk.”

Wil je graag een eigen 3D  zwangerschapsbeeldje? Maak dan jouw afspraak en leg je zwangerschap vast.

Tot snel in onze studio! Liefs, Leonie

Impressie

3d zwangerschapsbeeldje

bronzen buikbeeld
Mijn Baby Buikje - zwangerschapsbeeldje (2)
houten zwangerschapsbeeldje
veredeld baby buikje
bronzen beeld zwangere buik
Maak hier je afspraak