Skip to main content

Veelgestelde vragen

Al je vragen beantwoord

We snappen goed wanneer je vragen hebt rondom 3D scannen en printen. Je laat immers niet elke dag een zwangerschapsbeeldje van je lichaam maken. Hoe gaat het in zijn werking? Moet je iets voorbereiden? Moet je naakt? We hebben zoveel mogelijk vragen hieronder proberen te beantwoorden. Druk op de vraag of + om het antwoord te lezen.

Algemeen

Wanneer is de mooiste tijd om een Mijn Baby Buikje te maken?

Elke buik en lichaam is anders daarom adviseren wij jou tussen 32 weken en 36 weken van je zwangerschap een Mijn Baby Buikje te laten maken. Je hebt in deze periode een volle babybuik wat de herinnering echt prachtig maakt en na 36 weken kan je al bevallen zijn.

Wanneer je zwanger bent van een meerling, zien we je graag wat eerder. Maak dan je afspraak tussen de 28 weken en 32 weken.

Maar mocht je al langer zwanger zijn dan hierboven geadviseerd en wil je graag een Mijn Baby Buikje laten maken, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken. Ook als je buik als snel vol is, kan je ook eerder je afspraak plaatsen.

Is het maken van een Mijn Baby Buikje schadelijk voor mij of mijn baby?

Nee, het is absoluut niet schadelijk voor je baby, of voor jouzelf! Het werkt hetzelfde zoals je een normale foto maakt, alleen maken wij ongeveer 2500 foto’s van je binnen anderhalve minuut. Onze 3D camera werkt dus met dezelfde technologie als een gewone fotocamera of je telefoon en is niet schadelijk of van invloed op je baby. Eventueel kun je gebruik maken van een zonnebril die je tijdens de camera flitsen opzet.

Note: Wanneer je last hebt van epilepsie, is het niet verstandig om een Mijn Baby Buikje te maken gezien dit je kan prikkelen. Bij een lichte vorm raden we je aan om gebruik maken van een oogmasker. Desondanks blijft het dan wel je eigen verantwoordelijkheid en risico.

Wordt een Mijn Baby Buikje altijd naakt gemaakt?

Nee dat is geen must, het is je eigen keuze of je naakt gaat. Wanneer je op afspraak komt, laten wij je aan de hand van voorbeelden zien, wat het effect is wanneer je je ondergoed aanhoudt of wanneer je naakt gescand wordt. Ook is het mogelijk om met bralette of kimono gescand te worden.

Jij maakt hierin je eigen keuze, wij laten je zo gemakkelijk mogelijk voelen tijdens de afspraak en je moet je ook prettig voelen bij je eigen Mijn Baby Buikje in huis.

Wanneer je van tevoren al weet dat je liever met kleding aan gescand wilt worden, zorg dan dat je huidkleurig en naadloos ondergoed aantrek. Ook vragen we je om je eigen badjas en slippers mee te nemen, die je fijn kan aantrekken tijdens het bewerken. Houd in gedachte dat het scannen zelf, enkele minuten duurt.

Waarom kies ik voor Mijn Baby Buikje?

Allereerst omdat je een blijvende herinnering wilt laten maken van je zwangerschap in 3d. Het is een unieke kans voor jou om een mooi resultaat te laten maken waarvan je nog lang kunt genieten.

Verder:

  • Wij werken met de meest geavanceerde 3D camera apparatuur en software. Dit geeft echt een enorm verschil in zichtbare details. Op deze manier kun je aan je persoonlijke details goed terug zien, dat jij het model bent. Denk aan je navel, je borsten, schouderbladen en eventueel handen. Ook kunnen we in onze software mooie nuances in maken zodat bij voorkeur aspecten minder aanwezig zijn (denk aan tepelhof verzachten, cellulitis naar de achtergrond brengen etc). Met een 3d camera maken we ongeveer 2200 foto’s van jou binnen 2 minuten en is schadeloos voor jou en je baby! We bewerken de foto’s in onze software tot een digitaal 3d beeld en dat printen we uit in de door jou gekozen kleur en materiaal.
  • We bieden het meest uitgebreide assortiment van 2024 in trendkleuren en materialen aan. Denk aan kleuren, materialen zoals kunststof, hout, metaal, brons gegoten of afwerkingen (mat, zijdeglans, sparkle etc). Al deze opties zijn te bespreken tijdens je afspraak.
  • Eerdere mama’s zijn erg tevreden over de afspraken en hun eindresultaat. Ze geven Mijn Baby Buikje een 9.7 uit 10 en daar zijn wij super trots op!
  • Gratis parkeren voor de deur! Onze studio’s in Amersfoort, Breda, Zaandam en Maastricht zijn makkelijk vanaf de snel te bereiken en je kunt dus gratis voor de deur parkeren. Hoe lekker wanneer je al zo ver in je zwangerschap bent.
  • Gemoedelijke en ruime studio’s waarbij we tijd nemen voor jou om je voorkeuren te bespreken, de scan te maken en het eindresultaat te showen. We willen zorgen dat jij een fijne en bijzondere ervaring krijgt, die jou als moeder eert. Het is tenslotte een unieke en zeer persoonlijke afspraak.

Ik wil mijn afspraak verzetten, hoe doe ik dit?

Komt er een afspraak tussen of ben je zien, dan kan je (mits dit 48 uur van tevoren is) dit makkelijk online doen! Ga naar de afspraak bevestiging in je email en scroll naar onder. Hier heb je een knop “verplaatsen” staan. Wanneer je hier op drukt, kom je weer in onze online agenda en kan je een nieuw plekje uitzoeken. Wanneer je dit bevestigd en hiervan een bevestiging in je mail krijgt, is je afspraak verzet.

Weet wel, last minute veranderen kan betekenen dat het aanbod gering is.

Afspraak

Hebben jullie een wachtlijst?

Nee, wij werken niet met een wachtlijst. Wel plannen veel mama’s van tevoren hun afspraak in, op die manier ben je ook verzekerd van een afspraak. De mooiste tijd om een scan te laten maken is tussen de 32-36 weken (bij meerlingen rond de 28-32 weken). Ben je aan het eind van je zwangerschap en wil je alsnog een afspraak maken? Neem contact op met ons en dan maken we plek voor je.

Moet ik voor de afspraak al weten welk materiaal of kleur ik wil?

Nee dat hoef je niet te weten van tevoren! Wij hebben tijdens je afspraak meerdere voorbeelden van poses, materiaal soorten en alle voorbeelden in kleur staan. Hierin kunnen we ook een adviserende rol geven en komen hier samen uit.

Ook oefenen we eerst je houding met kleren aan, voordat we gaan scannen. Zo kan je meerdere houdingen oefenen en voelen wat voor jou het natuurlijkst voelt.

Je kunt dus op je gemak alle houdingen, materialen en kleuren bewonderen. Ook leuk om te weten dat wij over alle nieuwe trendkleuren beschikken van 2024.

Moet ik van tevoren een afspraak inplannen?

Ja! Wij werken op afspraak basis en reserveren dan de tijd voor jou om rustig alle materialen te bekijken, vragen te stellen en natuurlijk je te fotograferen. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een Mijn Baby Buikje te laten maken.

Hoe verloopt een afspraak?

Je komt aan bij onze studio in een authentiek schoolgebouw, parkeert gratis en neem dan bespreken we gezamenlijk de verschillende materialen, kleuren en poses. We kijken naar jouw babybuik en beslissen welke pose bij jou past.

Daarna leggen we je vast doormiddel van een scan en bekijken we het digitale resultaat van je Mijn Baby Buikje. Ook kijken we naar de details die je verzacht wilt hebben, denk aan cellulitis, moedervlekken of littekens of de duidelijkheid van je tepels.

Wanneer dat rond is, sturen we je naar huis na een hele leuke afspraak. We laten je scan uitprinten door een 3d printer en zullen, afhankelijk van het materiaal, deze met de hand nabewerken. Wanneer deze klaar is, wordt je zwangerschapsbeeldje ingepakt en op de post gedaan naar jouw adres.

Bekijk onze video om te zien hoe een afspraak stap voor stap bij ons gaat.

Hoelang duurt een afspraak?

Ga uit van een uurtje waarin we de materialen en pose bespreken. Het maken van de 3D scan, het bespreken van het digitale resultaat en welke details je eventueel verzacht wilt hebben. Het scannen zelf duurt enkele minuten.

Mag ik iemand meenemen?

Ja, je mag iemand meenemen. We begrijpen dat dat het fijn is om dit met iemand te delen. Het maximale aantal graag op drie houden (exclusief jij).

Moet ik iets meenemen of voorbereiden voor de afspraak?

Ja, we willen je vragen om je eigen badjas en slippers mee te nemen naar de afspraak.

Als je liever niet naakt poseert, neem dan een gladde BH en string meenemen naar je afspraak. Het is wel van belang dat beide niet knellen of ergens snijdt. Wanneer je er voor kiest om iets aan te houden tijdens de 3D opname, heb je je eigen spullen bij je. Verder dan dat, hoef je je niet voor te bereiden.

Als ik iets wil weghalen zoals putjes in mijn billen of een litteken, kan dat?

Ja, we werken altijd het beeld na, samen met jou na de 3D scan. Als je putjes op je dijen weggewerkt wilt hebben, je tepels iets verzachten of littekens weg wilt hebben, dan halen we die weg. We gaan niet modeleren maar we maken wel de mooiste versie voor je Mijn Baby Buikje.

Moet ik mij van tevoren ontharen?

Nee, dit hoeft niet. We bewerken de scan altijd in overleg met jou. Dit betekend dat je ook kan aangeven of je (schaam)haar weg gewerkt wilt hebben.

Mogen mijn sieraden omblijven?

Wil je een sierraad omhouden tijdens het scannen om terug te zien op het eindresultaat? Bespreek dit tijdens de afspraak of het met het gekozen materiaal goed zichtbaar zal zijn. We kunnen niet altijd garanderen dat dit goed zichtbaar is op het eindresultaat, daar waar het gekozen materiaal ervoor kan zorgen dat dit eventueel nog geschuurd wordt of een coating krijgt.

Wil je je zonder sieraden maar krijg je een ring of armband niet af? Een subtiele ketting of ring kunnen wij makkelijk wegwerken tijdens het nabewerken. Grovere sieraden raden we aan om af te doen.

Ik wil met blouse of kimono poseren, wat neem ik mee?

Mocht je met een kledingstuk willen poseren, raden we aan om je eigen blouse of kimono mee te nemen. Zo weet je zeker dat het kledingstuk je past. Let op, zorg voor een gladde stof en weinig print voor het mooiste resultaat. Tevens hebben wij in elke studio een kimono hangen.

Een Baby Buikje met kimono of blouse raden we altijd aan om te laten maken in het materiaal wat met de hande nog goed na te bewerken is. Dus geen Luxe Baby Buikjes of onverzwaarde Metalliv Baby Buikjes. Waarom? Door de kledingstukken komen er meer delen met printlijnen aan de onderkant. Die kunnen we anders mooi met de hand wegwerken waardoor het eindresultaat er echt mooier uit komt te zien. 

Zijn mijn moedervlekken zichtbaar op het eindresultaat?

Moedervlekken kunnen goed zichtbaar zijn op de scan. Door het gekozen materiaal kan het zijn dat deze niet of minder duidelijk op het eindresultaat is. Hoe meer 3D iets is, hoe beter het geprint kan worden. Het ligt er ook aan of je materiaal mat is of dat hier nog een nabewerking zoals een extra laag of coating overheen komt.

3d zwangerschaps beeldje

Hoe groot kan ik mijn 3d zwangerschapsbeeldje laten maken?

De meest gangbare maten om een 3d beeldje te laten maken zijn; 15 cm, 17 cm en 19 cm.

Het is mogelijk om specifieke wensen hierin mee te nemen. Vraag tijdens je afspraak naar de mogelijkheden.

Wat gebeurt er met mijn 3d scan wanneer mijn beeld gemaakt is?

Wanneer je je scan thuis ontvangen hebt, bewaren wij deze nog 6 maanden voor je in een beveiligd archief. Het komt voor dat mama’s een extra exemplaar willen.

Indien je wilt dat wij deze direct verwijderd na ontvangst van je 3d beeldje, dan kun je dat bij ons aangeven.

Kan ik meerdere prints bestellen?

Ja, dat is mogelijk. Komt steeds vaker voor dat mama’s deze ook aan hun (schoon)moeder willen geven of in verschillende kleuren of materialen om zo af te wisselen. Vraag naar de mogelijkheden tijdens je afspraak.

Jouw Baby Buikje thuis

Hoelang duurt het voordat ik mijn Baby Buikje in huis heb?

Afhankelijk van het materiaal duurt het 8 tot 16 weken totdat je je Mijn Baby Buikje thuis hebt en kan bewonderen. Zo kan een hout materiaal langer duren i.v.m. de nabewerking ten opzichte van een kunststof print die minder na bewerking nodig heeft. Hieronder de gemiddelde tijd per materiaal:

Luxe Baby Buikje:   8 weken
Wooden Baby Buikje:   10 weken
Metallic Baby Buikje:   12 weken
Nude Baby Buikje:   12 weken
Metal Baby Buikje:   12 weken
Veredeld Baby Buikje:   14 tot 16 weken
Brons gegoten Baby Buikje:   16 weken

Versturen jullie mijn Baby Buikje of kan ik deze komen ophalen?

We versturen het pakketje aangetekend en verzekerd met een track & trace code via de PostNL zodat je precies ziet waar jouw zwangerschapsbeeldje zich bevindt. Je ontvangt een tijdsindicatie en mocht je hierop niet aanwezig zijn, dan gaat je pakketje naar een afhaalpunt waar je deze met je ID kan ophalen. 

Zit er onderhoud aan Mijn Baby Buikje?

Nee, in principe is er geen onderhoud aan je Baby Buikje. Je hoeft deze niet in te smeren of op te poetsen.

Enkele materialen lenen zich er niet voor om constant in het directe zonlicht te staan maar dat zullen we je tijdens je afspraak laten weten.

Betaalmogelijkheden

Kan ik met pin of contact betalen?

Je kunt op de volgende manieren op het einde van onze afspraak op de volgende manieren betalen:

  • Via pinapparaat
  • Credit Card
  • Direct via iDeal
  • Online overboeking
  • Via QR-code online betalen

Op het einde van onze afspraak, nadat we alles hebben besproken, kun je kiezen uit de bovenstaande opties om je Baby Buikje af te rekenen.

Onze zakelijke gegevens zijn:
KVK: 78456509
Rekeningnummer: NL50INGB0008308140
IBAN: INGBNL2A

Kan ik ook een cadeaubon bestellen?

Ja, absoluut! Je kunt makkelijk en online de cadeaubon bestellen en betalen. Wij pakken de bon feestelijk in en sturen deze naar de gever op. De waarde van de bon bepaal jezelf met een minimum van € 25,-. De betaling dient vooraf te worden gedaan. Super leuk als kraamcadeau of voor de babyshower!

Maak hier je afspraak